Aanbod

Psychologenpraktijk Steyl hanteert als visie voor de behandelingen dat niet zozeer de techniek maar veeleer de kwaliteit van de therapeutische relatie de werkzame factor is. In de therapie wordt gebruik gemaakt van elementen uit onder meer de volgende therapiemethoden:

  • Acceptance and commitment therapy (ACT)
  • Cliëntgerichte Psychotherapie
  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Emotion Focused Theray (EFT)
  • Interpersoonlijke Therapie (IPT)

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de informatie neem gerust contact met ons op. Wij informeren u in een persoonlijk contact graag nader over onze praktijk.

Ook tijdens corona-maatregelen ondersteuning via therapie

De huidige situatie met het coronavirus is behoorlijk spannend. Sommige problemen worden in deze tijden net gerelativeerd, terwijl andere problemen harder de kop kunnen opsteken.

Veel mensen werken nu thuis, samen met hun partner en kinderen, en dit kan de nodige mentale uitdagingen met zich meebrengen. Het sociaal leven wordt sterk beïnvloed en veel mensen zitten met vragen of angsten rond het COVID-19 virus. Daarom blijft psychologische ondersteuning in deze periode waardevol.

Therapie op afstand

Tijdens de corona-maatregelen kan je zeker bij de psycholoog terecht, Niet alleen is het mogelijk om een afspraak te maken voor een face to face consult, ook is het mogelijk samen te werken via videocall, telefoon, chat enz. De programma's waarmee wij werken zijn privacy-proof.

Therapie via video call en telefoon: een waardig alternatief

Uit onderzoek blijkt dat therapie via video call of telefoon een waardig alternatief is voor een therapiesessie in de praktijkkamer. Face to face therapie is soms niet mogelijk en dan is therapie online of via de telefoon een goede optie. Het kan in het begin even wennen zijn, maar je zal gauw merken dat je ook vanuit je comfortabele zetel thuis een luisterend oor hebt en tot nieuwe inzichten komt. Je psycholoog is er nog steeds voor jou, zodat jij je ook nu begrepen en gesteund voelt.